Uncategorized

LISBETH ÅKERMAN OM DEN FALSKA BANTNINGSREKLAMEN

Hon syns ofta läsa nyheterna seriöst trovärdigt – så trovärdigt att hon har blivit utnyttjad.  Lisbeth Åkermans ansikte har använts i marknadsföringskampanj, utan hennes vetskap.

Hon leder SVT:s ”Rapport” och har tidigare varit julvärd. Nyhetsankaret Lisbeth Åkerman, 47, gör inte en fluga förnär när hon syns i tv-rutan, något som ett företag har tagit till användning, skriver Expressen Extra.

Nyligen fick Åkerman sin identitet stulen när ett företag som säljer bantningsprodukter använde henne i en reklamannons. På deras hemsida finns bilder på nyhetsankaret där de påstår att hon säger att produkterna är bra – något som inte alls stämmer.
– Det känns väldigt obehagligt att någon utger sig för att vara jag, och försöker sälja saker, säger hon till SVT Nyheter enligt tidningen.

– Det är totalt otänkbart för mig att delta i någon form av reklam eftersom det strider mot mitt uppdrag som journalist, fortsätter hon.

Det var anhöriga som berättade att de hade sett henne i en annons på Facebook som sa att hon har upptäckt något om naturlig fettförbränning.

Åkerman själv förklarar det hela tydligare.
– Personerna bakom det här har fräckheten att framställa det som om jag går i god för en produkt genom att använda bilder på mig i Rapport-studion, och underteckna en påhittad artikel i mitt namn.

– Detta för att sälja bantningspreparat som kanske till och med är farliga, vad vet jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *